RAF PERİYODİK KONTROLÜ

Bir rafın görünümü, ne kadar sağlam olduğunu belirlemez çünkü palet yüklerinin ağırlığı görünmez bir zarar alabilir. Çıplak gözle bakıldığında, ezilmiş veya kesilmiş çerçeveler, eğilmiş sütunlar, kırılmış bileşenler ve hasarlı ayak plakaları ve ankrajlar gibi birçok sorun fark edilmeyebilir. Bu nedenle, tamir edilecek bu hasarları aramak için raflar düzenli olarak kontrol edilmelidir.

GÜVENİLİR RAF SİSTEMLERİ KONTROL HİZMETİMİZ, RAF SİSTEMLERİNİZİ GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI VE EN YÜKSEK DÜZEYDE ÜRETKENLİK İLE KULLANILABİLMESİNİ SAĞLAR .

Periyodik Raf Bakımı

Otomotiv, gıda, teknoloji, tekstil, tarım gibi pek çok sektörde depolama usulü ile ürün dağıtımı sağlanır. Bu noktada her depoda verimli iş gücünün sağlanması için periyodik raf bakımı ile kapasite ve güvenlik konusunda detaylı incelemeler gerçekleştirilir.

İş Güvenliği İçin Periyodik Raf Bakımı

Bir işletmenin her noktada güvenlik önlemi alması gerekse de ana maddesini oluşturan ürünlerin muhafazası her zaman için ön planda yer alır. Bu noktada devreye periyodik raf bakımı girer. Pek çok işletme periyodik raf bakımı nedir sorusuna net bir cevap arar. Depolama sisteminde kullanılan raflar her geçen gün deforme olarak yıpranmaya açık hale gelir. Sağlam malzemeli ürünler tercih edilse dahi düzenli bakıma ihtiyaç duyulur. Depolama sisteminde kapasitenize eş bir performans elde edebilmek için periyodik raf bakımının düzenli şekilde yaptırılması önem taşır. Rafların yapılandırılması noktasında doğru analizler yapılarak hareket edilmelidir.

İşletme İhtiyacına Göre Periyodik Raf Bakımı

Her raf dizaynı belirli bir yönetmeliğe göre düzenlenmelidir. Aksi halde önlenemez kazalar ortaya çıkabilir. Öncelikli olarak stoklu satış yapan işletmeler ve üretim odaklı hizmet veren işletmeler ihtiyaçları doğrultusunda depolama alanlarına gereksinim duyar. Bu noktada periyodik raf bakımı nasıl yapılır sorusu gündeme gelir. Bu noktada bilinmesi gerekenler şöyledir:

  • İlk olarak yönetmeliğe hakim olan uzman denetçiler depo sistemini kontrol ederek gerekli analiz raporlarını ortaya koyar.
  • Risk analizine bağlı olarak haftalık ya da birkaç günlük olacak şekilde görsel kontroller yapılır.
  • Bu süreçte gerçekleştirilen periyodik raf bakımı sonrasında denetçi kayıtları doğrultusunda ihtiyaca uygun bakım ve arıza giderici formüller oluşturulur.

Yapısal Tasarımlara Göre Periyodik Raf Bakımı

Ortaya konulan hizmete göre periyodik raf bakımı süreci değişim gösterir. Her işletme kendi özelinde analiz edilmelidir. Sektörel sınıflandırmalar oluşturulsa da aynı sektörde hizmet veren firmalar aynı depolama usulü ile çalışmıyor olabilir. Bu yüzden periyodik raf bakım zamanları özelleştirilerek uygulama konmalıdır. Bu noktada işletmenin kazanacağı avantajlar şöyledir:

  • Hatalı işleyişler varsa tespit edilir.
  • Raf yerleşiminin güvenlik kontrollerine göre yapılıp yapılmadığı tespit edilerek kazalar önlenir.
  • Rafa alabileceği kadar ağırlık verilmesi noktasında özenli olunması sağlanır.
  • Raf kapasitesi dikkatli şekilde kontrol edilir.
  • Tercih edilen paletlerin hasar tespiti yapılarak önceden haber verme sağlanır.
  • Emniyet noktaları belirlenerek devrilmeleri önlemek hedeflenir.
  • Zemin ve tavan inşası kontrol edilerek risk analizleri ortaya konur.
  • Zemine uyumlu yerleşim yapılması amaçlanır.
  • Gerekli usul ve incelemelerin yapılarak yılda en az 1 kez periyodik raf bakımına teşvik hedeflenir.

Depolama raf sistemlerinde son derece titiz şekilde hareket edilmesi doğru bir proje ile yerleşim ve işleyiş düzenlenmesi için periyodik raf bakımı ihtiyaçlarınızda www.a2otomasyon.com adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. İlgili ücretlendirme mekan analizi sonrasında hesaplanarak detaylı şekilde ortaya konur.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN