Periyodik Raf Bakımı

Periyodik Raf Bakımı

Raf bakımı yaptıran işletmelerin birkaç senede bir değil periyodik raf bakımı yaptırması gerekir. Bu durum iş yerinin güvenliğini sağlamak ve kazaların önüne geçmek için de önemlidir. Periyodik raf bakımı yapan bir firma olarak tüm raf sistemlerine olan hakimiyetimiz, tecrübelerimiz ve uzman kadromuz ile hizmet vermekteyiz. Periyodik raf bakımında, iş yerlerinde yer alan raf sistemlerinin düzenli olarak bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Derin kontrol yöntemi ile ön inceleme yapıyor ve ardından onarılması gereken yerleri belirleyerek geliştirme ve güçlendirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. 

Periyodik Raf Bakımının Yapıldığı Raf Sistemleri Nelerdir?

Periyodik raf bakımında raf sisteminin nasıl olduğu önemlidir. Periyodik raf bakımında periyotları belirleyebilmek için öncelikle raf sisteminin incelenmesi ve farklı unsurlara bağlı olarak periyotların belirlenmesi gerekir. Periyodik raf bakımı hizmetimize dahil olan raf sistemleri arasında yer alan türler şunlardır: 

  • Mağaza içi raf sistemleri 
  • Vitrin özel raf sistemleri
  • Vitrin içi raf sistemleri
  • Standart raf dekorasyonu 
  • Orta stant ve orta raf sistemleri

Bakımını ve onarımını yaptığımız sistemler arasında yer alır. Bunların yanı sıra depo ve ambar gibi saklama alanları ve showroom gibi gösteri / sergi alanlarında da raf bakımları gerçekleştirmekteyiz. 

Periyodik Raf Bakımı İş Güvenliği Sağlar Mı?

İş güvenliği ve raf bakımı birbiri ile bağlantılı olan iki önemli konudur. İş güvenliğini sağlamak için bir işletmede kullanılan tüm ürün, materyal ve hammaddenin bakımının yapılması gerekir. Işçilerin korunaklı kıyafetler giymesi ve koruyucu ekipmanlar kullanması da önemlidir. Bu koruyucu kıyafet ve ekipmanlar sektörlere ve çalışma alanlarına göre değişiklik gösterebilir. Periyodik raf bakımı ise tüm işletmeleri ve iş yerlerini kapsayan bir hizmettir. İş güvenliği uyarınca her işletme tarafından tüm bakım ve onarım işlemlerinin geciktirilmeden yaptırılması gerekir. Periyodik raf bakımı yapılmadığı takdirde bir işçinin başına gelebilecek olan kazalardan işletme sorumludur. 

Periyodik Raf Bakımında Cıvata Bakımı Yapılır Mı?

Periyodik raf bakımında cıvata, somun, palet altı, stoper travers, yük çaprazları ve daha birçok unsur başta olmak üzere derinlemesine incelenir. Bu alanların incelenmesi ile sorun var ise sorunlar tespit edilir ve periyodik raf bakımı bu sorunlara bağlı olarak gerçekleştirilir. Sorunların iyileştirilmesi ve çalışılan alanın güvenli hale getirilmesi için bakım önemlidir. Raf sisteminin en küçük parçasından en geniş parçasına kadar her bir ayrıntısı denetlenerek gerekli düzenlemeler yapılır. Bakım aşaması en mühim aşamalardan biridir ve muhakkak yapılması gerekir. 

 

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN