Otomatik Raf Sistemi Nedir?

Otomatik raf sistemleri bilgisayarlı kontrol sistemiyle çalışan otomatik raf sistemi depolarda max yer kullanımı, seri depolama ve boşaltma imkanı sağlamaktadır. Tüm üretim dallarında uygulanabilmektedir. Bu sistem tüm işlemlerin seri bir şekilde yapılmasını ağlarken aşırı veya yetersiz depolama riskini de ortadan kaldırır. Otomatik raf sistemi Büyük hacimli yükler için kullanılan Unit Load sisteminde ürünler ahşap ve plastik palet, metal ve tel kafesli sandık, manuel taşıma araçları gibi yardımcı ekipmanlar kullanılır. 

Otomatik raf sistemi küçük hacimli yükler için kullanılan Mini Load sisteminde ise ürünler plastik ve karton kutu, tava gibi ekipmanlar kullanılmaktadır. Her iki sistemde de yükleme ve boşaltma için konveyör sistemleri, vinç ve otomatik istif araçları birlikte kullanılabilmektedir. 

Otomatik Raf Sisteminin Avantajları Nelerdir? 

Otomatik raf sistemlerinin avantajları şunlardır: 

  • Klasik çözümler ile karşılaştırıldığında drive-in drive throuhgt öne çıkmaktadır. 
  • Operatorlere %50 zaman kazandırır. Depolama kapasitesini maksimum düzeyde kullanır ve elektronik olarak palet yüklemeleri kontrol eder. 
  • Operatör kullanım hatalarının riski düşüktür. 
  • Forklift işlemlerindeki manevraları azaltır. 
  • Operatöre ihtiyaç olmadan otomatik versiyonda çalıştırabilirsiniz. 
  • Komutları depo yönetim siteminden (WMS) alabilir. 
  • Mekik ayarlandıktan sonra serbestçe hareket eder. 
  • Soğuk oda depolarında -30 dereceye kadar çalışabilir. 

Raf Sistemi Çeşitleri Nelerdir? 

Raf sistem türlerinin birçok modeli bulunmaktadır. Bunlar; 

Arşiv Alanları: 
Arşiv raf ekonomik açıdan en uygun raf sistemi, cıvatalı arşiv raf sistemleridir. Bu raf sistemleri çelik raf ile aynı görüntüye sahiptir, aralarında ki fark tabla ölçüleri ve tabla kalınlıklarına göre belirlenmektedir. Ölçüleri özel olarak arşiv klasörleri ve kitaplar için üretilmektedir. 

Her Alana Uygun Raf: 
Çelik raf sistemleri her alana uygun ve her alanda kullanılabilen raf modelidir. Portatif, ekonomik ve dayanıklı oluşu onu vazgeçilmez bir raf yapmaktadır. Kolayca sökme takma yapabilir, raflarınızın aralarına ilaveler yapabilir dekoratif halede getirebilirsiniz. 

Hafif Elle Yükleme Depolar: 
Mini rack raf genel olarak elle yükleme yapılacak olan alanlarda kullanılmaktadır, özel ölçülerde ve müşterilerinin depo alanlarına göre üretilebilir. Tamamen geçme sistemdir vida yoktur ve taşıma kapasitesi göze başına 200 / 300 kg arasındadır. Bu kapasite yapılacak değişiklere göre yükseltile bilir. 

Kumaş İstif Depoları:  
Görüntü olarak mini rack sisteme benzemektedir. Bu rafların derinliği üzerine konacak muş boyunda yani ortalama 125 cm ile 150 cm arasındadır. Genelde tamamen metal gövde olarak yapılan bu ürünler, müşterilerin talebine göre üzerine konan tablalar mdf veya suntalama yapılabilir. 

Raf Sistemlerinin Faydaları Nelerdir? 

Raf sisteminin faydası her alanda kullanılabilmesinden dolayı oldukça fazladır. Özellikle otomatik raf sistemi diğer sistemlere göre daha fazla fayda sağlamaktadır. Genel olarak raf sistemlerinin faydaları ise şunlardır: 

  • Depo ve arşiv alanınızda düzen,  
  • Stok alanlarında takipte kolaylık,  
  • Arşiv alanlarında evrakları nemden, su baskınından korur ve düzenli sıralama yapmanızda yardımcı olur.  
  • Raf sistemleri işinizi daha hızlı ve daha ferah ortamlarda yapma olanağı sunmaktadır.  

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN