Endüstriyel Raf ve Otomatik Depolama

Endüstriyel Raf ve Otomatik Depolama

Endüstriyel raf sistemleri ya da yaygın uygulama yöntemlerinden olan automated storge and retrieval system (as/rs) sistemler, depolama süreçlerini kolaylaştıran en önemli sistemler arasında yer almaktadır. Bu sistemler stok takibi, depolama, lojistik ve sevkiyat gibi süreçlerin planlamasından hayata geçirilmesine kadar olan tüm süreçlerde yeni nesil bilgisayar teknolojileri kullanmaktadır. 

Gelişen teknoloji ve otonom sistemler sayesinde insan gücünün en aza indirildiği ve depolarda verimliliğin artırıldığı bu sistemler yaygın biçimde birçok sektörde kullanılmaktadır. Profesyonel depolama çözümleri ve otomatik depolama sistemlerinde öncü firmamızdan destek alarak endüstriyel raf sistemlerinin tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz. 

Otomatik Depolama Sistemi Nasıl Uygulanır?

endüstriyel raf sistemlerinin uygulaması oldukça değişkendir. Tamamen ihtiyaca göre şekillenecek bu uygulamalar ile depolama süreçlerinde verimliliğin en yüksek seviyelere çıkarılması hedeflenmektedir. Ürünlerin depolaması ve erişimi için tamamen makine ve bilgisayar teknolojilerinin kullanıldığı bu sistemler depolama süreçlerinin verimliliğinin artırılmasına odaklanmaktadır. 

İlk olarak depolama ihtiyaçları belirlenmelidir. Ardından sistem tasarımı yapılır ve otomatik depolama sistemlerinde hangi teknolojikler ve raf sistemlerinin tercih edileceği belirlenmelidir. Sistem kurulumu sonrasında test aşamaları da tamamlanarak çalışmaya başlar. endüstriyel raf sistemleri kendi için birçok farklı detaya sahip olacağı için profesyonel destek şarttır.  

Otomatik Depolama Sistemlerinin Faydaları Nelerdir?

Otomatik depolama sistemlerinin birçok avantajı bulunuyor. Bu avantajlar arasında özellikle depolama alalarının verimli şekilde kullanımı ilk sırada yer almaktadır. endüstriyel raf sistemleri başta olmak üzere çeşitli teknolojik depolama yöntemleri ile depolama süreçlerinin çok daha güvenli hale gelmesi sağlanır. Otomatik depolama sistemleri ile elde edilecek avantajlardan bazıları ise kısaca şunlardır:

  • Depolama alanının verimliliği artırılır,
  • Ürünler hızlı, güvenli ve kolay şekilde erişilebilir hale gelir,
  • İş güvenliğini artırır ve iş gücünü azaltır,
  • Depolama maliyetlerini düşmesini sağlayabilir vb. 


En doğru endüstriyel raf sistemini tercih ederek işletmeler için çok yönlü faydalar elde edilir. Bu sayede kısa, orta ve uzun vadede iş verimliliği de artırılabilir.  Depolamada verimlilik artışı birçok avantaj barındırmaktadır. 

Otomatik Depolama Sistemi Nerelerde Kullanılır?

Otomatik depolama sistemleri birçok farklı yerde kullanılabilmektedir. Otomatik stoklama ve erişim sistemleri bileşenleri her zaman ihtiyaçlara yanıt vermek üzere geliştirilmektedir. Bu nedenle ilk olarak ihtiyaçların belirlenmesi gerekecektir. Sonrasında ise en doğru otomatik depolama ve raf sistemlerinin entegre edilmesi gerekiyor. 

Üretim tesisleri, lojistik merkezleri, dağıtım merkezleri, e – ticaret depoları, soğuk zincir depoları başta olmak üzere iş hacminin son derece büyük olduğu alanlarda endüstriyel raf  sistemlerine ihtiyaç oldukça fazladır.

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN