Depo Raf Sistemi

Depo Raf

Depo raf sistemleri günümüzde gelişim gösteren ürünlerden oluşur. Tüm sistemler akıllı sistemlere dönüştürülmeye başlanmıştır. Bizler de firma olarak müşterilerimize en uygun hizmeti ve ürünü sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Depo raf sistemleri hizmetlerimizden yararlanmak için internet sitemizi kullanabilir ya da iletişim kanallarımızdan tarafımıza ulaşabilirsiniz. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırladığımız tüm raf sistemlerimiz, istenilen boyutta, renkte ve özellikle hazırlanabilmektedir. Depo raflarında özelleştirme yapan bir firmayız ve müşterilerimize en iyi hizmeti sağlamak için çalışıyoruz. 

Raf Sistemleri Ne İşe Yarar? 

Raf sistemlerinin işlevi oldukça yüksektir. Kullanıldığı alanın verimini arttırması da avantajları arasında yer alır. Raf sistemlerinin ne işe yaradıklarını şu şekilde sıralayabiliriz: 

  • Mekanı daha verimli kullanmak 
  • Ürün güvenliğini sağlamak 
  • Arşiv ve stok gibi noktalarda raf sistemleri ile alanı desteklemek 
  • Ürünlerin doğru koşullarda saklanmasını sağlamak 
  • Depoyu daha sistemli bir hale getirmek 
  • Ürün takibini kolaylaştırmak 
  • Akıllı sistemler ile uzaktan yönetim yapabilmek 


Raf sistemlerinin işlevleri arasında yer alan maddelerdir. Kullanım alanlarının geniş olması ise raf sistemlerinin işlevini arttırır. Ürünlerin güvenli bir biçimde kontrol altında tutulabilmesi raf sistemleri ile sağlanır. 

Palet Raf Sistemi Nedir? 

Palet raf sistemleri sadece paletlerin kullanılabilmesi için oluşturulmuş sistemlerdir. Kutu veya koli gibi ürünler için değil, doğrudan paletlerin raflara dizilmesi için oluşturulur. Farklı ebatlarda, renklerde ve özelliklerde palet raf sistemi oluşturabiliyoruz. Müşterilerimizin istekleri ve ihtiyaçlarını gözeterek hazırladığımız palet raf sistemlerinin her bir aşamasında uzman kadromuz yer alıyor. Geleneksel kullanım ile hazırlanan raf sistemleri de çoğunlukla palet raf sistemi olarak anılmaktadır. Sık sık kullanılan bu raf sistemi paletlerin dizilmesi ve deponun daha verimli kullanılabilmesi için hazırlanır. 

İçine Girilebilir Raf Sistemi Nedir? 

Drive – in ismi ile de bilinen bir raf sistemleri modelidir. Çoğunlukla yığma modeli ile kullanılan depolar için geçerli olan 1 raf sistemidir. Her 1 raf sistemi kullanım amacına göre ve kullanılacak ürüne göre hazırlanmalıdır. Dolayısıyla yığma yapılan 1 depo içinde içine girilebilir. Raf sisteminin kullanılması en uygunudur. Uzmanlarımız tarafından da müşterilerimizin kullanım amaçları ve ihtiyaçları dinlenerek en uygun raf modelleri önerilmektedir. Depolar çok yönlü yerler olabilmekte, bir yandan işleyiş devam ederken bir yandan ise ürünlerin stoklanması ile ilgilenilebilmektedir. Bu sebep ile de hazırlanacak olan rafların deponun. Genel durumuna uygun olarak hazırlanması önem taşır.

Sırt Sırta Raf Sistemleri Nedir? 

Sırt sırta raf sistemleri çoğunlukla ürün değil, paletler için yapılan 1 raf sistemidir. Koliler ve kutular için yapılan raf sistemleri ile paletler için yapılan raf sistemleri birbirinden farklı olabilmektedir. Dolayısı ile sırt sırta raf sistemleri de genellikle paletler için kullanılır. Ancak sırt sırta raf sistemlerinin koliler ve kutular içinde kullanıldığı bilinmektedir. Raf sistemlerinin ölçüsü, hangi amaç ile kullanılacağı ve kullanılacak olan ürünlerin hem boyutu hem de ağırlığı gözetilerek hazırlık yapılır. Uzmanlarımız tarafından yürütülen bu süreçte müşterilerimize hem güler yüzlü hem de profesyonel hizmet sağlıyoruz. Proje yerleşimini gerçekleştirmek için önce alan taraması yapıyoruz ve ardındansa alana en uygun sırt sırta raf sistemini hazırlıyoruz.

Akıllı Raf Sistemleri Nelerdir? 

Akıllı raf sistemleri yüksek teknoloji kullanılarak üretilen raf sistemlerini anlatmak için kullanılır. Akıllı raf sistemleri teknolojiden yararlanarak hazırlamışlardır. Çoğunlukla bilgisayar üzerinden yönetimi yapılır. Akıllı ev sistemleri hem alanın daha verimli kullanılmasını sağlarken hem de zaman tasarrufuna neden olur. Hem sistemin daha rahat kullanılması hem de depoya olan hakimiyetinin güçlenmesi için akıllı raf sistemleri birçok sektörde sık sık kullanılır. Depo raf sistemleri arasında bulunan akıllı raf sistemleri teknolojik gelişmelere bağlı olarak kendini geliştirmeye devam etmektedir. Firma olarak desteğini sunduğumuz akıllı raf sistemlerinde de profesyonel bir şekilde çalışıyoruz.

Tek Paletli Raf Sistemi Nedir? 

Tek paletli raf sisteminde hem ağır hem de hafif ürünler tek 1 sıraya dizilen bilmektedir. Bu sebep ile de paletli raflar ürünlerin karmaşık olarak kullanılmasına neden olur. Ürünlerin bir arada kullanılabilmesi için yaratılmış olan tek paletli raf sisteminde öncelik her zaman avantajlı kullanım elde etmektir. Rafların diziminden kullanım alanlarına kadar her bir unsur çok yönlü olarak planlanır. Tek paletli raf sisteminin asıl amacı kullanılan alanı en verimli şekilde idame ettirmektir. Özellikle büyük depolarda ve depo içi araç kullanımı esnasında çok daha uygun olan bir raf sistemidir. Araçların koridorlarda daha kolay gezmesine ve makineler ya da merdivenler ile yüksek katlara çıkmayı kolaylaştıran bir özelliği bulunur. Ürünlerin dilmesinden ulaşılmasına kadar olan süreçte çalışanları destekler ve hem klasik hem de akıllı raf sistemleri ile adapte olarak kullanılabilir.

Double Deef Raf Sistemi Nedir? 

Double deef raf sistemleri, sırt sırta raf sistemleri ile paralel kullanılan raf sistemlerini oluşturur. Bu sistemin kendi özellikleri ve kurgusu bulunur. Yerleştirilme aşamasından kullanımına kadar birçok unsurunda değişiklik vardır. Ayrıca destekleyici unsurları da diğer raf sistemlerine göre farklılık gösterir. Double deef raf sistemleri ile koridorların daha az bir yoğunlukta kullanılması hedeflenir. Dikkati koridordan alarak denge sisteminde dağıtmayı başaran double deef raf sistemi ile depo olarak kullanılan alandan alınan verim arttırılır. Depo kapasitesi yüzde yüze yakın bir oran ile kullanılmaya başlanır. Müşterilerimize sunduğumuz double deef özellikli raf sistemleri de diğer sistemler kadar özel ve güvenli raf sistemlerinden biridir. 

Raf Sistemlerinin Güvenliği Nasıl Sağlanır? 

İş güvenliği sağlanabilmesi, ekipman ve araçların doğru kullanılabilmesi için raf sistemlerinin güvenli bir şekilde kullanılması gerekir. Raf sistemlerini güvenli bir biçimde kullanmak için ise bazı durumlara özen göstermek gerekir. Sistemlerin ideal düzen ile kullanılması ve kapasite aşımı yapılmamaya dikkat edilmesi de önem taşır. Raf sistemlerinin güvenliğini sağlamak için kullanılabilecek öneriler şunlardır: 

  • Rafları ve raf sistemlerini kapasite aşımı yapmadan kullanmak 
  • Raf bakımını düzenli yaptırmak 
  • Raf bakımı ve güvenliği ile ilgili ekspertiz raporuna sadık kalmak 
  • Merdiven ve araçlar ile kullanım yapıldığı zaman sabitleme yöntemini tercih etmek 
  • Raflar arası gezinme yapmamak 
  • Raf sistem vidalama ve kilit unsurlarına dikkat etmek 
  • Raf sistemlerinde meydana gelen hasarları hızlı bir şekilde yaptırmak 


Raf sistemlerinin güvenliğini sağlamak için kullanılabilecek önerilerimizdir. Bu noktada uzmanlarımızdan destek olarak raf bakımı ve rafları nasıl sürdürülebilir bir biçimde kullanılacağı hakkında bilgi alınabilir.

Raf Maliyeti Nedir? 

Raf maliyetinin ne kadar olacağı ve işletmenin bir raf için ne kadar ödeyeceği gibi unsurlar farklılık gösterir. Her bir özelliğe göre özel olarak belirlendiği için sabit ve tek bir maliyetten bahsetmek zor olabilmektedir. Raf maliyetinin bedeli ile ilgili bilgi almak ve diğer işlemleri gerçekleştirmek için uzman kadromuz ile iletişime geçebilirsiniz. İnternet sitemizde yer alan iletişim bilgilerinden 7 gün 24 saat boyunca tarafımıza ulaşabilirsiniz. İsterseniz e – posta adresimize bırakacağınız mesaj ile de iletişime geçmeniz mümkün. Bu durumda uzmanlarımız, mesajınız doğrultusunda sizler ile iletişime geçerek tüm soru ve sorunlarınızı yanıtlayacaktır. Depo raf sistemleri başta olmak üzere verdiğimiz tüm hizmetlere internet sitemizden ulaşabilirsiniz. 

 

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN