Depo Raf Nedir

Depo Raf Nedir

Depo raf modelleri depolar için özel olarak üretilen ve kullanım yerleri depolar olan raf sistemlerini kapsar. Depo raf sistemlerinin kullanılmasının birçok avantajı vardır. Bu avantajlar arasında bir mekanın (depo alanının) verimli kullanılmasını sağlamak yer alır. Mekandan alınan verimin artması, daha çok ürünün güvenli bir şekilde saklanması ya da sergilenmesi depo raf sistemleri ile elde edilen bir sonuçtur. 

Depo raf sistemlerinin kullanılması farklı amaçlar ile de olabilir. Sadece depoda ürün stoklaması yapmak için değil aynı zamanda ürünlerin sergilenebilmesi için de bu raf sistemleri tercih edilebilir. Depo raf sistemleri hizmeti veren firmamız, her depoya ve ürüne göre özel olarak belirlenen ölçü ve özelliklerde raf sistemleri tasarlamaktır. Raf danışmanlığı hizmetimiz ile bu rafların tüm aşamalarında profesyonel destek sağlanırken ayrıca raf bakımları hakkında da kapsamlı bilgi akışından yararlanılması hedeflenir. 

Depolarda Kullanılan Raf Sistemleri Nelerdir? 

Raf sistemleri kullanılacağı alana ve diğer unsurlara göre belirlenir. Raf sistemleri ağır, hafif ve orta yüklere göre şekillenen özel sistemlerdir. Her bir raf modelinin kaldırabileceği yük kapasitesi bulunur. Bu kapasite aşılmaya başladığında ya da raf bakımı yapılmadığında ortaya sorunlar çıkabilir. Bu sorunlar hem maddi problemlere zemin hazırlayabileceği gibi hem de can sağlığını da tehlikeye atabilmektedir. Bu sebep ile depo rafları belirlenirken mutlaka uzman desteği alınması, raflar hakkında bilgi edinilmesi ve profesyonel kişiler ile çalışılması tavsiye edilir. Raf sistemlerinde bakımın aksatılmaması için özel sistemler ve hatırlatma yöntemleri kullanan raf danışmanlarımızdan destek alınabilir. 

Ağır Depo Raf Sistemleri Nelerdir?

Ağır yük depo sistemleri raf sistemleri arasında en sık kullanılan sistemler arasında yer alır. Ağır yük depolama sistemleri büyük ölçekli depolarda tercih edilen bir sistemdir. Yük kapasitesi yüksek olan ürünlerin saklanabilmesi ve depoya yerleştirilmesi için bu sistemler kullanılır. Ayrıca paletli çalışma metotları bulunan depolar ve işletmeler için de ağır depo raf sistemleri önerilir. Bu raflar kayan tipte olabileceği gibi katmanlı sisteme de sahip olabilir. Müşterilerimizin ihtiyaç ve isteklerine göre hangi model raf sisteminin kullanılacağı belirlenir. 

Hafif Depo Raf Sistemleri Nelerdir? 

Depo rafları taşıyacakları yük kapasitesine göre sınıflandırılır. Hafif depo sistemleri aynı zamanda küçük ve orta depo rafları olarak da bilinir. Bu raflar daha küçük ölçekli ürünlerin sergilenmesinde ve saklanmasında tercih edilir. Taşıyabilecekleri yük kapasitesi sınırlı olan depo rafların bakımlarının da düzenli olarak yapılması gerekir. 

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN