Akıllı Depo Sistemleri

Akıllı Depo Sistemleri 

Depolama teknolojilerinde yaşanan gelişmeler sonrasında depolama süreçleri de br hayli kolaylaşmıştır. Depo sistemleri özellikle son yıllarda teknolojik atımlar sayesinde sürecin daha verimli, hızlı ve güvenli şekilde gerçekleşmesine imkan vermektedir. Pek çok farklı sektörde uygulanan bu sistemler farklı ihtiyaçlara çözüm üretmesi açısından dikkat çekmektedir.  

Gelişmiş depo sistemleri sayesinde ürünlerin depolanması ve erişiminin kolaylaştırılması sağlanmaktadır. Bu kapsamda doğru yöntemler ile depolama sistemlerinin kurulumu gerçekleşmelidir. Depo sistemleri arasında yer alan birçok çözüm önerisi ile bu sistemlerin uygulanmasında destek vermeye devam ediyoruz. Güvenle bu sistemlerden yararlanarak depolama süreçlerinin güvenli hale getirilmesini sağlayabilirsiniz.  

 

Depo Sistemleri Nelerdir? 

Depo sistemleri, depolama süreçlerinin kolaylaşmasını ve verimliliğin artırılmasını sağlayan sistemlerdir. Bu sistemler sayesinde depolama alanının verimli şekilde kullanımı ve ürünlerin kolayca bulunması ve erişilmesi sağlanır. İş güvenliğinin artırılması ve depolama maliyetlerinin düşürülmesi de bu kapsamda hedeflenenler arasında yer almaktadır. Mekik depo raf sistemleri başta olmak üzere günümüzde birçok farklı depo sisteminden söz edilebilmektedir.  

Yaygın olarak kullanılan ve iş verimliliğini önemli ölçüde artıran depo sistemlerinden bazıları ise kısaca şunlardır: 

  • Sırt Sırta Depo Raf Sistemleri 
  • Mekik Depo Raf Sistemi 
  • Mezanin 
  • Konsol Kollu Depo Raf Sistemleri 
  • Dar Koridor  
  • İçine Girilebilir Depo Sistemi vb.  


Her ihtiyaca uygun şekilde farklı depo sistemleri geliştirilmiştir. Bu kapsamda ayrıca gelişen teknoloji sayesinde de depo sistemlerinin daha verimli hale gelmesi sağlanmıştır.  

As/Rs Otomatik Depolama Sistemi Nedir? 

Automatic Storge and Retrieval System (As/Rs), otomatik depolama ve erişim sistemi olarak tanımlanmaktadır. Bu sistem, ürünlerin depolanmasının dışında kolay ve verimli bir şekilde erişiminin de sağlanmasına imkan vermektedir. Erişim için tamamen makine gücünün kullanıldığı sistemleri ifade etmektedir. As/rs otomatik depo sistemi sağladığı verimlilik ile günümüzde oldukça yaygın bir kullanım alanı elde etmiştir.  

Depo sistemleri arasında yer alan as/rs depolama çözümlerinde de uzman desteğimizi tercih ederek özellikle büyük hacimli ve ağır yüklerin depolanmasında ihtiyaç duyulacak tüm unsurlara kavuşabilirsiniz. Güvenle sizin için en uygun depolama yöntemini tercih etmeniz mümkündür.  

Akıllı Depolama Sistemi Neden Tercih Edilmelidir? 

Akıllı depo sistemi sayesinde depolama süreçlerinde iş yükü, maliyet ve riskler büyük oranda ortadan kaldırılmaktadır. Bu avantajları ise pek çok sektörde tercih edilmesini sağlamaktadır. Bilgisayar tabanlı sistemler ile kullanılan ve yapay zeka, ıoT (nesnelerin interneti) gibi yeni nesil teknolojiler de zaman içinde giderek sisteme dahil olmaktadır. Depo sistemleri seçiminde bu tür teknolojilerin tercih edilmesi verimliliği son derece artırmaktadır.  

 

PROJELERİMİZLE İLGİLİ İHTİYAÇLARINIZ İÇİN